Domácnost a mobilita

Jak připravit svůj domov proti větru?

kvě 31, 2022

Jak připravit svůj domov proti větru?

Bouřky, vichřice a dokonce i hurikány se znovu a znovu přehání přes Evropu a Českou republiku. Mohou způsobit rozsáhlé škody a někdy i ohrozit životy. Díky těmto několika tipům se můžete na silné bouřky účinně připravit.
Přečíst
Co ovlivňuje ceny povinného ručení

úno 24, 2022

Co ovlivňuje ceny a kalkulaci povinného ručení

Řidičům se jistě nezamlouvá žádné zdražování povinného ručení, a to zejména proto, že pojištění za odpovědnost provozu vozidla je povinné pro každého, kdo chce vyjet na pozemní komunikaci. S rostoucí inflací a vyššími cenami za náhradní díly se může měnit také jeho cena. Jak se v takové situaci zachovat?
Přečíst
Elektromobily: Trendy výstřelek nebo nevyhnutelná budoucnost?

úno 02, 2022

Elektromobily: Trendy výstřelek, nebo nevyhnutelná budoucnost?

Na první pohled se může zdát, že elektromobily jsou vlastně taková ekologická extravagance. Obecně je totiž rozšířen názor, že vozy této třídy jsou předražené a běžný provozovatel automobilu by mohl mít hluboko do kapsy na jejich pořízení. Výměnou spalovacích motorů za elektrické, ale jednoznačně chráníme životní prostředí, což je aktuálně nejdiskutovanějším globálním tématem. Jaká je realita provozu elektromobilu?
Přečíst
Autonomní vozy

úno 01, 2022

Samoříditelná auta: Kde leží budoucnost autonomie vozidel?

Autonomní, neboli samoříditelná vozidla, se pomalu začínají dostávat do našich životů. Tématem se zabývá snad každá větší automobilka a mnohé z nich se předhání v tom, kdo přijde jako první s fungujícím prototypem, který by mohl brázdit silnice bez nehod a možných chyb. Problém však nemusí být pouze v prvním samoříditelném vozidle, ale například v nastavení infrastruktury či řešení odpovědnosti za případné nehody.
Přečíst
Připravte se na jízdu bez řidiče

led 29, 2022

Připravte se na jízdu bez řidiče

Samořiditelná auta změní náš způsob života. Bude třeba přizpůsobit infrastrukturu, a to jak fyzickou, tak právní. Spíše než velký třesk transformační změny však pravděpodobně uvidíme postupný posun: nejprve začlenění nových bezpečnostních prvků, poté automatizaci při nízkých rychlostech, následně zavedení automatizovaných vozových parků a nakonec bezpečnější jízdu pro všechny. Pohleďte na svět autonomního řízení.
Přečíst
Nová pravidla na silnicích

led 11, 2022

Nová pravidla na silnicích: Co nového pro řidiče v roce 2022?

S novým rokem přichází také nová nařízení a změny v pravidlech na silnici i mimo ni. Kromě změn v bodovém systému nebo předjíždění cyklistů jistě zaslouží pozornost také například elektronická zelená karta. O novinkách pro řidiče v roce 2022 se můžete dočíst v našem článku.
Přečíst
Nová pravidla na silnicích

lis 02, 2021

Bezlimitní pojištění skel automobilu od Allianz

Pojištění skel vozidla je v České republice nejsjednávanější připojištění k povinnému ručení. A není se čemu divit. Allianz pojišťovna eviduje na vozidlech každoročně přes 30 tisíc poškození čelního skla. Často totiž stačí, aby přiletěl z projíždějícího nákladního automobilu kamínek a čelní sklo je zralé na výměnu.
Přečíst
Jak správně připravit auto na blížící se zimu?

říj 04, 2021

Jak správně připravit auto na blížící se zimu?

Léto končí, podzim je tady. S ním přichází také čas na přípravu vašeho vozidla na blížící se zimu, která dokáže řidiče pěkně potrápit a způsobit někdy i nemalé škody. Lidé v posledních letech mnohem častěji svěřují svá auta do péče odborných servisů, které jim zaručují kontrolu všeho potřebného, i přesto zůstává spousta práce i na majitelích.
Přečíst
Co je zelená karta?

zář 13, 2021

Co je zelená karta? A může být i bílá?

Zelená karta je nejdůležitějším dokumentem pro provoz jakéhokoliv vozu. Jde o doklad potvrzující existenci pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla, který je uznáván napříč evropskými státy. Řidiči často nemají jasno v pravidlech a povinnostech, které se se zelenou kartou pojí, proto si na nejčastější otázky v tomto článku odpovíme.
Přečíst

50 vydání celkem