Domácnost a mobilita

Pes s pánem v autě

čvc 27, 2021

Vybíráte nové povinné ručení? Máme pár tipů, na co je dobré se zaměřit.

Povinné ručení je ze zákona dané a každý majitel vozidla musí mít své auto pojištěné, jinak mu hrozí poplatky za nepojištěnou dobu a pokuta (více jsme psali v článku Poplatek za nepojištěná vozidla je zpátky). Vyznat se v široké nabídce a různých podmínkách není pro řidiče vždy snadné, proto představujeme pár tipů, které vám pomůžou s orientací v divokých vodách povinného ručení.
Přečíst
Kolik skutečně stojí roční provoz auta?

čvn 27, 2021

Kolik skutečně stojí roční provoz auta?

Víte, jaké jsou vaše skutečné roční náklady na provoz auta? Nebo plánujete koupit nový vůz, ale nemůžete se rozhodnout mezi ojetinou a novým modelem? V dnešním článku se vám pokusíme přiblížit, kolik vás může skutečně ročně stát váš vůz a případně na co si dát pozor, aby tyto náklady byly co nejnižší.
Přečíst
Autosedačky: Vše o bezpečnosti dětí v autě

čvn 16, 2021

Autosedačky: Vše o bezpečnosti dětí v autě

Věděli jste, že síla nárazu je několikrát větší, než hmotnost pasažérů a při běžné rychlosti 50 km/hod. to odpovídá pádu z třetího patra? V moderní době je pro většinu z nás přeprava automobilem samozřejmostí, a to se týká také dětí. Rodiče je mohou vozit každý den do školky či školy, na kroužky nebo k lékaři. Součástí těchto cest jsou také autosedačky.
Přečíst
Skladování pneu

čvn 16, 2021

Vyplatí se nákup ojetých pneu?

Móda nákupu ojetých pneumatik se k nám dostala před pár lety, největší boom už sice pominul, ale stále je ještě spousta motoristů, kteří nakupují pneumatiky v nejrůznějších bazarech.
Přečíst
Jak se zbavit pylu z vašeho auta

čvn 16, 2021

Jak se zbavit pylu z vašeho auta

Problémem posledních dní je záplava žlutého pylu kam se jen podíváte. Nejen alergici, ale také auta trpí a je tak ohrožena nejedna karoserie a filtry. Jak správně pečovat o auto, a na co si v letošní pylové sezóně dát pozor, vám prozradíme v našem článku.
Přečíst
Tipy na údržbu vašeho automobilu

čvn 09, 2021

Tipy na údržbu vašeho automobilu

Klasická údržba je pro většinu řidičů a majitelů aut samozřejmostí. Pravidelná kontrola a výměna provozních kapalin, čištění interiéru, apod., jsou zcela běžnými záležitostmi.
Přečíst
Zajímavosti o elektromobilech

kvě 31, 2021

Zajímavosti o elektromobilech

V posledních letech zažívají elektromobily velký úspěch nejen v zahraničí, ale také u nás. Samotné vozy jsou stále dostupnější a zlepšuje se také jejich výkon, dojezdová vzdálenost, nabíjecí infrastruktura nebo možnost servisu.
Přečíst
asdsad

Pojištění garáže a věcí v ní

Přečíst

Jak správně nastavit termostat?

Správné nastavení termostatu nebo termostatických hlavic může ušetřit značné prostředky za vytápění, aniž byste přišli o teplo a komfort. Obecně se doporučuje přizpůsobit teplotu jednotlivým místnostem, denní době, režimu při pobytu v domácnosti a mimo ni i zdroji tepla.
Přečíst

50 vydání celkem