Cestování a volný čas

Cestování a volný čas

čvn 26, 2024

Do Paříže a Francie vlakem

Cestování vlakem z České republiky do Paříže nabízí jedinečnou kombinaci pohodlí a možnosti objevovat krásy Evropy během cesty. Ať už se rozhodnete pro cestu přes Německo nebo Rakousko, každá trasa nabízí své unikátní kouzlo a zastávky, které stojí za to využít. Navíc vás může hřát dobrý pocit z toho, že jste podpořili vlakovou dopravu na místo letecké a zbytečně jste tak nezvýšili svou uhlíkovou stopu.
Přečíst

čvn 18, 2024

Co vidět v Paříži? Kompletní průvodce pro rok 2024

Paříž, město lásky a centrum evropské kultury, je neuvěřitelně bohatá na historické památky, které zrcadlí nejen uměleckou a architektonickou velikost, ale i klíčové momenty v dějinách Francie i celé Evropy. Pojďme se podívat na nejvýznamnější památky, které by neměly uniknout vaší pozornosti.
Přečíst
Aplikace na cestování

kvě 16, 2024

40+ nejlepších aplikací na cestování pro rok 2024

V tomto přehledu se podíváme na ty nejlepší mobilní aplikace, které by neměly chybět v žádném cestovatelském smartphonu nebo tabletu. Od navigačních nástrojů přes rezervační systémy až po specializované průvodce a bezpečnostní aplikace.
Přečíst
Balt

kvě 09, 2024

14 nejhezčích míst u Baltského moře a v severním Německu

Od baltských pláží Mecklenburska-Předního Pomořanska až po divoké pobřeží Severního moře v Dolním Sasku, skrývá tato oblast bohatou paletu přírodních krás, kulturního dědictví a míst k relaxaci, které přitahují milovníky moře z celého světa. Připojte se k nám na objevitelské cestě po německém pobřeží, kde každý region vypráví svůj jedinečný příběh.
Přečíst
Nejkratší cesta utem k moři

srp 01, 2023

Nejkratší cesty k moři

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší a nejrychlejší trasy i s tipy na zajímavé zastávky. Jelikož mohou cesty z východní a západní části České republiky trvat značně rozdílnou dobu, zaměřili jsme se na výběr jízdy z východních i západních částí naší země.
Přečíst
Kam na výlet autem?

čvc 19, 2023

Kam na výlet autem? Tipy na zajímavé cíle a jak cestovat bezpečně

Máme čas a je hezky? Jedeme: Na den, odpoledne, prodloužený víkend! Připravili jsme pro vás výběr zajímavých tipů pro výlety s dětmi i pro dospělé, za sportem i poznáním, v Čechách i na Moravě.
Přečíst
Jak postupovat při dopravní nehodě

čvn 28, 2023

Jak postupovat při dopravní nehodě: Rady, tipy, povinnosti

Srážka s jiným vozidlem, chodcem nebo pevnou překážkou je pro každého řidiče velmi nepříjemnou zkušeností. Nestává se často, ale i tak je dobré být na ni připraven, vědět co dělat a jak se zachovat. Správný postup zaručí, že nedojde k dalším škodám na zdraví i majetku a incident se podaří vyřešit ze strany policie i pojišťovny.
Přečíst
Letadlo na letišti

čvn 20, 2023

Palubní zavazadla do letadla - rozměry

Na dlouhou či rodinnou dovolenou cestujeme s většinou s velkým kufrem nebo taškou, které za nás letištní personál uloží do zavazadlového prostoru letadla. Pro menší a kratší výlety nebo pracovní cesty je neocenitelným společníkem palubní zavazadlo. Kdo se ho naučí efektivně využívat, ušetří si spoustu času a starostí – musí si však dát pozor na pravidla, která se liší u jednotlivých dopravců.
Přečíst
Dálniční tah

kvě 01, 2023

Kolik stojí dálniční známky v Evropě?

Cesta do zahraničí vlastním vozidlem je dnes snazší a rychlejší než kdy dříve. Pohodlné zvládnutí velkých vzdáleností se ale neobjede bez využití dálnic, které jsou v řadě evropských zemí zpoplatněny. Různé státy přistupují k platbě za jízdu po dálnici odlišnými způsoby, které se s postupující digitalizací rychle mění. V jedné zemi tak musíte vylepit za čelní sklo klasickou dálniční známku, v jiné zaplatíte online za elektronickou vinětu a v další vám naúčtují pouze ujetou vzdálenost po vysokorychlostní komunikaci. Stále pak existují země bez dálničního poplatku.
Přečíst

11 vydání celkem