Aplikace na cestování

40+ nejlepších aplikací na cestování
pro rok 2024

Cestování je skvělé i bez moderních technologií. Proč si ho ale neulehčit pomocí některé z aplikací, které jsou navíc zdarma?
V dnešní době chytrých mobilních technologií máme k dispozici celou řadu užitečných aplikací, které nám mohou zpříjemnit a zjednodušit každou část našeho putování. Ať už plánujete výlet přes celou zeměkouli nebo jen krátký výlet na víkend, správné aplikace se mohou stát cennými průvodci a pomocníky.
V tomto přehledu se podíváme na ty nejlepší mobilní aplikace, které by neměly chybět v žádném cestovatelském smartphonu nebo tabletu. Od navigačních nástrojů přes rezervační systémy až po specializované průvodce a bezpečnostní aplikace.

Mapy.cz jistě mnozí z vás používají při cestování po Česku a okolí. Věděli jste ale, že díky využívání dat z OpenStreetMap je lze používat po celém světě? Navíc ať jste kdekoliv, uvidíte mapy ve stejném designu, a hlavně si je lze stáhnout pro off-line použití.

Zdarma dostupné pro: Android, iOS

Mapy Google se hodí spíše pro cestování autem než pro toulky v přírodě. Přesto doporučujeme, zvláště v odlehlejších částech světa, využívat kombinaci aplikací Mapy.cz/OpenStreetMap a Google Maps. Aplikace se mohou vzájemně doplňovat, a tak tam kde nepomůže jedna, pomůže druhá. Výhodou Google Maps oproti mapám od Seznamu je určitě nižší spotřeba energie při zapnuté navigaci.

Zdarma dostupné pro: Android, iOS
 

Waze je jedinečná navigační aplikace zaměřená především na automobilové cestování. Její hlavní předností je aktivní komunita uživatelů, kteří v reálném čase sdílí informace o dopravní situaci, nehodách, policejních kontrolách a dalších událostech na silnicích. Díky tomu může Waze nabídnout nejen přesné a aktuální navigační údaje, ale také varování před potenciálními komplikacemi na vaší trase.

Zdarma dostupné pro: Android, iOS
 

Klíčem k pohodlnému cestování je dobrá příprava a ideálně rezervace ubytování předem. Naštěstí dnes existuje celá řada aplikací, které zpřehlední nabídku hotelů, apartmánů, hostelů a dalších forem ubytování. Ať už dáváte přednost klasickým hotelům nebo raději zvolíte místní autentičtější zážitek, v této sekci najdete ty nejlepší rezervační aplikace.

Booking.com je celosvětově populární platforma pro rezervaci ubytování, která uživatelům nabízí širokou škálu možností od hotelů a apartmánů až po unikátní ubytování jako jsou domy na stromech nebo třeba noc v iglú. Tato aplikace je výborným nástrojem pro plánování cest, protože umožňuje nejenom rezervovat ubytování, ale také porovnávat ceny, prohlížet recenze od ostatních cestovatelů a získávat podrobné informace o vybavení ubytování.

Zdarma dostupné pro: Android, iOS
 

Airbnb způsobilo revoluci ve způsobu, jakým lidé hledají ubytování při cestování. Aplikace začala jako platforma pro sdílení ubytování, většinou samostatných pokojů u někoho v bytě či domě. Dnes již ale nabízí velké množství plně vybavených domů, bytů, nebo chat. Platforma ale stále poskytuje cestovatelům možnost užít si pobyt i s osobními doporučeními pronajímatele. Airbnb je ideální pro ty, kteří hledají autentičtější zážitky než standardní hotelový pokoj.

Zdarma dostupné pro: Android, iOS
 

Bezkempu je aplikace zaměřená na cestovatele, kteří hledají netradiční způsoby ubytování mimo klasické kempy a hotely. Platforma nabízí možnost pronájmu soukromých pozemků, kde si můžete postavit vlastní stan nebo zaparkovat obytný vůz. Tato služba je ideální pro milovníky přírody a dobrodruhy, kteří preferují klid a samotu daleko od přelidněných kempů a turistických oblastí.

Zdarma dostupné pro: Android, iOS  
 

Park4night je aplikace určená pro milovníky cestování autem nebo obytným vozem, kteří hledají bezpečná a zajímavá místa pro parkování nebo přenocování. Platforma je velmi oblíbená mezi karavanisty, protože nabízí rozsáhlou databázi míst pro stání, včetně parkovišť, kempů a divokých tábořišť, které sdílí samotní uživatelé. Každé místo v databázi obsahuje detailní popis, fotografie a recenze od ostatních uživatelů, což pomáhá řidičům vybrat si to nejlepší místo pro jejich potřeby.

Zdarma dostupné pro: Android, iOS  
 

Při cestování často jednou z největších výzev bývá nalezení vhodné dopravy v cizím prostředí. Naštěstí existují chytré aplikace, které vám s tím dokáží výrazně pomoci. V této části se podíváme na aplikace pro objednávání taxíků nebo spolujízdy, pro plánování komplexních cest všemi druhy dopravy i na specializované pomocníky pro leteckou dopravu.

Uber a Bolt jsou dvě přední platformy pro sdílení jízd, které nabízejí rychlé a pohodlné alternativy k tradičním taxi službám. Obě aplikace umožňují uživatelům snadno rezervovat jízdy přes mobilní telefony, přičemž nabízejí různé typy vozidel a cenové kategorie, které vyhovují různým potřebám cestujících.

Uber pro: Android, iOS  
Bolt pro: Android, iOS
 

Lyft je jednou z hlavních aplikací pro sdílení jízd, která poskytuje rychlou a spolehlivou alternativu k tradičním taxi službám a veřejné dopravě. Lyft je široce rozšířený především ve Spojených státech, kde nabízí služby v mnoha městech a metropolitních oblastech. Aplikace je navržena tak, aby zprostředkovávala pohodlné a cenově dostupné jízdy pro široké spektrum uživatelů.

Dostupné pro: AndroidiOS  
 

Rome2Rio je multifunkční cestovní aplikace, která se zaměřuje na plánování cest tím, že poskytuje uživatelům komplexní informace o různých možnostech dopravy mezi dvěma body. Tato aplikace je vynikající pro ty, kdo chtějí zjistit nejrychlejší, nejlevnější nebo nejpohodlnější způsob, jak se dostat z místa na místo, ať už místně nebo mezinárodně. Rome2Rio je ideální pro cestovatele, kteří plánují složitější cesty a chtějí si zorganizovat cestovní itinerář s přesností na míru. Nabízí kompletní průvodce trasami, který zahrnuje vše od místních autobusových spojů po mezinárodní lety, čímž zásadně zjednodušuje cestování.

Zdarma (nabízí také prémiové funkce za poplatek) dostupné pro: AndroidiOS  
 

Moovit je další aplikace pro veřejnou dopravu, která je zaměřena na zjednodušení městské mobility tím. Poskytuje aktuální informace o veřejné dopravě v reálném čase a je užitečná pro každodenní dojíždění i pro turisty navštěvující nová města.

Zdarma dostupné pro: Android, iOS  
 

BlaBlaCar je online platforma pro společnou jízdu, která umožňuje řidičům nabízet volná místa ve svém autě a cestujícím si takováto místa rezervovat a platit za ně. Jejím hlavním cílem je efektivně propojovat řidiče a spolucestující na dlouhých i krátkých trasách a snižovat tak náklady na dopravu i ekologickou stopu. Uživatelé mohou přes aplikaci nebo webové stránky BlaBlaCaru snadno naplánovat cestu, zobrazit dostupné jízdy na dané trase, rezervovat si místo i komunikovat s řidičem.

Zdarma (s možností mikrotransakcí za doplňkové služby): AndroidiOS  
 

Citymapper je chytrá dopravní aplikace, která usnadňuje plánování cest ve velkých městech pomocí různých druhů dopravy. Jejím hlavním cílem je nabídnout uživatelům nejefektivnější a nejrychlejší způsob, jak se dostat z bodu A do bodu B s využitím kombinace chůze, veřejné dopravy (metro, autobusy, vlaky), sdílených dopravních prostředků (jízdní kola, koloběžky, auta) nebo taxi služeb.

Aplikace v reálném čase sleduje aktuální dopravní situaci, zpoždění a výluky a na základě těchto dat navrhuje optimální trasy. Uživatelé vidí přesné časy odjezdů a příjezdů, délku každého úseku cesty a můžou si naplánovat cestu krok za krokem. Citymapper také zobrazuje užitečné informace o zastávkách, cenách jízdenek a dokonce i obsazenosti spojů.

Zdarma dostupné pro:  Android iOS  
 

Skyscanner je globální platforma, která umožňuje uživatelům vyhledat a porovnat ceny letů (ale i hotelů nebo pronájmů aut) agregovaných z široké škály leteckých společností. Jednou z hlavních předností Skyscanneru je jeho flexibilní vyhledávání, které zahrnuje funkce jako jsou "nejlevnější měsíc" a "kamkoliv", což je ideální pro cestovatele, kteří chtějí objevit nové destinace za nejlepší cenu.

Zdarma dostupné pro:  Android iOS  
 

FlightAware je komplexní letecká sledovací aplikace, která poskytuje uživatelům přesné a detailní informace o letech na celém světě. Tato aplikace je široce využívána jak cestujícími, tak profesionály v leteckém průmyslu pro sledování stavu letů v reálném čase, historických dat a dalších leteckých statistik.

Zdarma (nabízí prémiové funkce za poplatek) dostupné pro: Android,  iOS  
 

FlightRadar24 je jedna z nejpopulárnějších aplikací pro sledování letů v reálném čase, která poskytuje detailní informace o civilních a některých vojenských letadlech po celém světě. Aplikace kombinuje údaje z různých zdrojů, včetně pozemních radarů a dat ADS-B, aby uživatelům poskytla přesné informace o polohách letadel, trajektoriích letu, rychlostech a nadmořských výškách.

Zdarma (nabízí prémiové funkce za poplatek) dostupné pro:  Android iOS  
 

Momondo je populární cestovní vyhledávač, který uživatelům umožňuje porovnávat ceny letů, hotelů a pronájmů aut po celém světě. Aplikace je známá pro své intuitivní uživatelské rozhraní, které zjednodušuje proces plánování cest tím, že nabízí transparentní srovnání cen a možnosti filtrace pro ideální výběr.

Zdarma dostupné pro:  Android iOS  
 

Každý dobrý cestovatel ocení kvalitního průvodce, který mu poradí s plánováním trasy, zahrne místní tipy a odhalí dosud neobjevená zákoutí dané destinace. Dnešní mobilní aplikace v tomto ohledu výrazně převyšují papírové cestovní průvodce (které si ale přesto nezapomeňte). V této sekci vám představíme ty nejinspirativnější a nejužitečnější digitální průvodce pro cestování po celém světě.

TripAdvisor je jednou z největších a nejznámějších cestovních platforem na světě, která uživatelům poskytuje rozsáhlé množství recenzí, názorů a informací o různých cestovních destinacích, včetně hotelů, restaurací, atrakcí a dalších zážitků. Aplikace umožňuje cestovatelům plánovat a rezervovat si kompletní dovolené a využívat užitečné nástroje pro porovnávání cen.

Zdarma dostupné pro:  Android,  iOS  
 

Rick Steves Audio Europe je cestovatelská aplikace, která nabízí bohatou sbírku audio průvodců pro cestování po Evropě. Aplikaci vytvořil známý cestovatel a televizní moderátor Rick Steves. Audio průvodci pokrývají široké spektrum evropských destinací a poskytují cenné informace, tipy a historický kontext, které pomáhají uživatelům lépe pochopit a ocenit navštívená místa.

Zdarma dostupné pro:  Android iOS  
 

GetYourGuide je další populární cestovatelská aplikace, která umožňuje uživatelům objevovat a rovnou rezervovat prohlídky, aktivity a vstupenky na atrakce po celém světě.

Zdarma (cena za aktivity se liší) dostupné pro:  Android,  iOS  
 

Viator je aplikace zaměřená na objevování a rezervaci turistických zážitků, výletů a aktivit po celém světě. Jako součást společnosti TripAdvisor, Viator nabízí jednu z nejširších nabídek zážitků, od tradičních prohlídek až po jedinečná dobrodružství, které je možné rezervovat přímo přes aplikaci.

Zdarma dostupné pro: Android,  iOS  
 

Pocket Earth je komplexní aplikace, která slouží jako osobní průvodce po světových destinacích. Kombinuje funkce cestovního průvodce, mapy a sociální sítě zaměřené na cestování. Uživatelům umožňuje prohlížet si detailní informace o zemích, městech a zajímavých místech včetně tipů na ubytování, restaurace, aktivity a dalších užitečných rad od místních obyvatel i zkušených cestovatelů. Aplikace disponuje interaktivními offline mapami s možností navigace, plánování a ukládání vlastních cest.

Zdarma (s možností nákupu prémiových funkcí ) dostupné pro:  iOS  
 

Withlocals je online platforma, která propojuje cestovatele s místními průvodci ve velkých městech po celém světě. Jejím cílem je nabídnout autentické a jedinečné zážitky z dané destinace očima místních obyvatel.

Uživatelé si mohou přes Withlocals rezervovat soukromé výlety, procházky městem nebo dokonce privátní akce vedené certifikovanými místními průvodci. Tito průvodci jsou pečlivě vybíráni a představují opravdové znalce své lokality.

Nabídka zahrnuje různé typy zážitků – od prohlídek turistických atrakcí po skrytá místa, kulinářské výlety, workshopy řemesel nebo akce spojené s životním stylem místních. Průvodci nabízejí osobní pohled do kultury, zvyků a každodenního života v daném městě.

Zdarma dostupné pro:  Android iOS  
 

AllTrails je oblíbená aplikace pro milovníky outdoorových aktivit, která nabízí detailní informace o turistických stezkách, cyklostezkách a běžeckých trasách po celém světě. Aplikace je zdrojem pro plánování venkovních dobrodružství, ať už jde o jednodenní výlety nebo náročné vícedenní treky.

Zdarma (s možností prémiového členství pro rozšířené funkce) dostupné pro:  Android,  iOS  
 

Komoot je komplexní outdoorová navigační aplikace určená pro cyklisty, turisty, a běžce, která poskytuje detailní plánování tras a navigaci na základě typu terénu, úrovně obtížnosti a osobních preferencí uživatele. Aplikace je oblíbená mezi outdoorovými nadšenci díky své schopnosti přizpůsobit trasy individuálním potřebám a poskytovat užitečné informace pro bezpečné a efektivní dobrodružství v přírodě.

Zdarma (s možností nákupu prémiových funkcí) dostupné pro: Android,  iOS  
 

TripIt je organizátor cest, který centralizuje všechny vaše cestovní plány na jednom místě a umožňuje tak automatické vytváření itinerářů. Aplikace je užitečná i tím, že automaticky převádí e-maily s potvrzením rezervace do detailního, snadno sledovatelného itineráře.

Zdarma (s možností předplatného TripIt Pro pro rozšířené funkce) dostupné pro:  Android iOS    

Google Translate je výkonná jazyková aplikace, která umožňuje uživatelům překládat text, mluvené slovo a dokonce i text na obrázcích mezi více než 100 jazyky. Díky své široké dostupnosti a schopnosti zvládat i komplexní jazykové fráze je neocenitelným nástrojem pro cestovatele, kteří se potřebují dorozumět v cizích zemích.

Zdarma dostupné pro:  Android,  iOS    

SayHi je pokročilá jazyková aplikace navržená k usnadnění mluvené komunikace mezi lidmi mluvícími různými jazyky. Je obzvláště užitečná pro cestovatele, kteří potřebují rychle překládat fráze a vést jednoduché konverzace v cizích jazycích. SayHi podporuje širokou škálu jazyků a dialektů.

Zdarma dostupné pro:  Android iOS    
 

Při cestování do zahraničí je nutné mít přehled o aktuálních směnných kurzech a finančních nákladech. Aplikace pro převod měn a správu financí vám mohou ušetřit spoustu starostí a pomoci se vyhnout nepříjemným překvapením s vysokými poplatky. V této sekci najdete přehled těch nejlepších nástrojů pro bezproblémové finanční transakce při svých cestách.

Měny Plus je jednoduchá aplikace pro převod měn, která je navržena pro cestovatele, obchodníky a finanční profesionály, kteří potřebují rychle a přesně konvertovat různé světové měny. Aplikace poskytuje aktuální směnné kurzy a umožňuje uživatelům snadno přepočítat částky mezi různými měnami.

Zdarma dostupné pro:  Android iOS    
 

Revolut je finanční aplikace, která nabízí řadu bankovních služeb včetně převodů měn, platby kartou bez poplatků za zahraniční transakce, možnost správy kryptoměn a další finanční nástroje. Je oblíbená mezi cestovateli a lidmi, kteří obchodují s různými měnami, díky své flexibilitě a nízkým nákladům.

Zdarma (s možnostmi prémiových účtů za měsíční poplatek) dostupné pro: Android,  iOS  

 

Bezpečnost a zdraví jsou při cestování naprosto klíčové. I když doufáme, že na vaší cestě vše proběhne hladce, je dobré být připraven i na nepředvídané situace. Zde se podíváme na aplikace, které vám mohou pomoci v případě zdravotních komplikací, tísňových stavů nebo při zjišťování aktuálních bezpečnostních rizik v cílové destinaci. Nezapomeňte si ale sjednat pojištění – cenu i rozsah krytí snadno zjistíte v naší online kalkulaci cestovního pojištění.

GeoSure je bezpečnostní cestovatelská aplikace, která poskytuje uživatelům personalizované informace a hodnocení bezpečnosti pro různé lokality po celém světě. Aplikace využívá data shromážděná z mnoha zdrojů, včetně místních úřadů, mezinárodních bezpečnostních agentur a uživatelských zpětných vazeb, aby poskytla cestovatelům aktuální informace o bezpečnostní situaci v jejich destinaci.

Zdarma dostupné pro:  Android,  iOS    
 

TravelSafe je aplikace, která poskytuje uživatelům důležité informace a nástroje potřebné pro zajištění jejich bezpečnosti během cestování doma i v zahraničí. Aplikace nabízí rychlý přístup ke kontaktním číslům místních nouzových služeb, cestovním radám a varováním specifickým pro jednotlivé země.

Zdarma (volitelné nákupy nebo prémiové funkce za poplatek) dostupné pro:  Android iOS    
 

Red Panic Button je bezpečnostní aplikace, která umožňuje uživatelům upozornit vybrané kontakty na svou nouzovou situaci stiskem jediného tlačítka. Aplikace zasílá upozornění obsahující GPS polohu, což je klíčové pro rychlou pomoc v případě ohrožení. Je ideální pro jednotlivce, kteří často cestují sami, seniory, nebo všechny, kteří se zkrátka chtějí cítit bezpečněji.

Zdarma (s možností nákupu prémiových funkcí) dostupné pro:  Android,  iOS    
 

bSafe je bezpečnostní aplikace navržená pro zvýšení osobní bezpečnosti jejích uživatelů. Aplikace nabízí řadu funkcí, jako je sledování GPS, tísňové upozornění, a dokonce i automatické nahrávání videa při aktivaci nouzového signálu.

Zdarma (s možností prémiového předplatného pro rozšířené funkce) dostupné pro:  Android iOS    
 

Aplikace Travel Health, známá také jako CommonPass, je digitální zdravotnická aplikace, kterou můžete použít k prezentaci důkazu o tom, že jste byli očkováni nebo jste měli negativní test na COVID-19. Navíc CommonPass nikdy neodhaluje žádné další základní osobní zdravotní informace ve vašem osvědčení. Aplikace byla vyvinuta neziskovou organizací The Commons Project.

Zdarma dostupné pro:  Android iOS    
 

Počasí dokáže zasáhnout do plánů každé cesty. Aprílové počasí na horách nebo tropická bouře při pobytu u moře, na to všechno je dobré být připraven. V této sekci představíme nejpřesnější a nejpokročilejší meteorologické aplikace, díky kterým vám žádná nepřízeň počasí dovolenou nezkazí.

Aplikace Weather Underground je předním poskytovatelem přesných a hyperlokálních předpovědí počasí. Tato aplikace vám umožňuje sledovat aktuální podmínky a předpovědi až na 10 dní dopředu, včetně pravděpodobnosti deště a přesných zpráv o počasí. Aplikace využívá data z více než 250 000 osobních meteorologických stanic po celém světě, což umožňuje poskytnout velice přesné předpovědi počasí. Kromě toho nabízí interaktivní mapy s technologií Nexrad radar a upozorněními na extrémní počasí. 

Zdarma dostupné pro:  Android,  iOS    
 

Aplikace AccuWeather je důvěryhodná bezplatná aplikace pro předpověď počasí s živými předpověďmi, upozorněními na extrémní počasí a pokročilým meteorologickým radarem. AccuWeather je mezinárodně uznávána Světovou meteorologickou organizací s oceněními za „Nejlepší uživatelské rozhraní a prezentaci dat“ a „Nejlepší varování před extrémním počasím“. 

Zdarma dostupné pro:  Android iOS    
 

Aplikace Windy je podrobná a intuitivní aplikace pro vizualizaci počasí. Nabízí 51 meteorologických map, satelit a radar, předpověď větru a vln a další funkce pro jakoukoli lokalitu. Poskytuje cenné informace pro kitery, surfaře, paraglidery, piloty nebo námořníky.

Zdarma (obsahuje nákupy v aplikaci) dostupné pro:  Android iOS    
 

Jednou z hlavních starostí mnoha cestovatelů bývá hlídání výdajů během delších cest. Pojďme se podívat na užitečné aplikace, které vám pomohou sledovat útraty, rozdělovat je mezi více lidí a v případě potřeby včas zjednat nápravu, než se dostanete do finančních problémů.

Splitwise je chytrá aplikace určená ke sdílení a sledování společných výdajů mezi přáteli, rodinou nebo spolubydlícími. Její hlavní předností je jednoduché rozdělování nákladů za ubytování, jídlo, zábavu a další položky během dovolených nebo služebních cest. Uživatelé mohou snadno zaznamenat, kdo kolik zaplatil, a aplikace automaticky vypočítá, kolik si kdo dluží. Splitwise zvládá i složitější situace jako opakující se platby nebo větší množství účastníků.  

Zdarma (placené rozšířené funkce) dostupné pro:  Android iOS    
 

Jednou z hlavních starostí mnoha cestovatelů bývá hlídání výdajů během delších cest. Pojďme se podívat na užitečné aplikace, které vám pomohou sledovat útraty, rozdělovat je mezi více lidí a v případě potřeby včas zjednat nápravu, než se dostanete do finančních problémů.
Hledání dobré restaurace v novém městě může být výzvou, ale s pomocí správných aplikací to zvládnete jako skuteční gurmáni. V této sekci se podíváme na aplikace, které vám usnadní výběr té pravé restaurace přesně podle vašich chutí a preferencí. Ať už dáváte přednost autentické lokální kuchyni nebo máte raději mezinárodní moderní restaurace, tyto aplikace vám poskytnou cenné recenze, fotografie interiérů, a dokonce možnost online rezervace. 

Yelp je komunitní webová služba a mobilní aplikace zaměřená na hodnocení a recenze místních podniků – restaurací, barů, obchodů, salonů a dalších služeb. Uživatelé zde mohou nejen vyhledávat podniky na mapě podle lokality a kategorie, ale hlavně si přečíst autentické recenze od jiných zákazníků. Obsah recenzí zahrnuje hodnocení kvality, popisy zkušeností i přidané fotografie.

Zdarma (placené rozšířené funkce) dostupné pro:  Android iOS    
 

Zomato je populární aplikace zaměřená na vyhledávání a recenze restaurací. Jejím hlavním cílem je usnadnit výběr vhodné restaurace podle preferencí uživatele. Zomato nabízí rozsáhlou databázi restaurací s detailními informacemi o menu, cenové úrovni, interiérech a dalších podrobnostech.

Zdarma (placené rozšířené funkce) dostupné pro:  Android,  iOS    
 

Trmácení se s objemnými zavazadly po městě před odletem může být velmi nepříjemné. Naštěstí existují chytré aplikace, které vám pomohou tuto situaci vyřešit. Ať už chcete dočasně uskladnit zavazadla nebo jen snadno sledovat jejich aktuální polohu, v této sekci se dozvíte o těch nejlepších řešeních.

Tile je chytrý sledovací systém ve formě malých zařízení a mobilní aplikace, který pomáhá uživatelům snadno nalézt jejich ztracené nebo zapomenuté věci. Samotné Tile zařízení je malý vysílač, který lze připnout k jakémukoli předmětu, například kufru. Pokud dojde ke ztrátě zavazadla, můžete tak snadno zjistit jeho polohu.

Zdarma (placená Tile zařízení) dostupné pro:  Android iOS    
 

Luggage Hero je služba, která řeší nepříjemný problém s převážením zavazadel před ubytováním nebo po opuštění hotelu. Díky této aplikaci si mohou cestovatelé zajistit bezpečné a cenově dostupné úschovné místo pro svá zavazadla ve více než 40 městech po celém světě.

Princip je velmi jednoduchý – v aplikaci si uživatel najde nejbližší certifikované úschovné místo, jako jsou obchody nebo kavárny, a rezervuje si zde úložný prostor pro svá zavazadla na požadovanou dobu. Po příchodu na místo stačí zavazadla odevzdat a použít aplikaci pro jejich zamčení. Vyzvednutí probíhá stejně snadno odemčením přes aplikaci.

Luggage Hero zaručuje pojištění pro případ ztráty či poškození zavazadel a spolupracuje pouze s prověřenými místy. 

Zdarma (poplatek za úschovu zavazadel) dostupné pro:  Android iOS    
 

Ať už jste zkušený světoběžník nebo se jen občas vydáváte na kratší výlety, správné mobilní aplikace mohou zásadně zpříjemnit a usnadnit vaše cestování. Doufáme, že jste v tomto článkunašli ty pravé pomocníky pro plánování nezapomenutelných zážitků, bezpečnou navigaci na neznámých místech i zajištění veškerého pohodlí během vašich cest.

Na závěr jen připomínáme, že přes veškeré technologické vymoženosti byste neměli zapomínat na to nejdůležitější – užívat si každý okamžik s otevřenou myslí, bavit se novými zážitky a nechat se inspirovat krásou a rozmanitostí světa, který je tak lákavý k objevování. Ať už vaše další cesta povede kamkoliv, přejeme vám šťastnou cestu!

Kvalitní navigace je alfou a omegou každého cestování. Ať už plánujete trasu vlastním autem, obytným vozem nebo se chystáte na pěší turistiku, správná navigační aplikace vám ušetří spoustu starostí a pomůže vám dostat se bezpečně na požadované místo. V této sekci se podíváme na nejlepší navigační pomocníky pro různé druhy dopravy i pro offline použití.

Mapy.cz

Navigační aplikace